Zafír szörp
Gyümölcs szörp
Szörp kalkulátor
Zafír diabetikus szörp készitalra hígítva 1 l 30 Ft
Zafír gyümölcsszörp készitalra hígítva 1 l 53 Ft
Zafír szörp készitalra hígítva 1 l 50 Ft
A zafírszörp Ft - al olcsóbb
Így Ön egy liter szörppel Ft - ot nyer.
Küdje tovább ismerősének

Koktélok

» I. Alkoholmentes (koktélok) gyerekeknek

» II. Alkoholmentes (koktélok) tiniknek, felnőtteknek

» III. Alkoholos koktélok

» IV. Receptek

 


 

I. Alkoholmentes (koktélok) gyerekeknek

 

Málnás csokiturmix

Egy pohárban összekeverünk 2 pumpa málnaszörpöt és 2 pumpa csokoládészószt. Felöntjük tejjel és összekeverjük.

 

 

Trópusi mix

Egy poharat háromnegyedig töltünk jéggel, majd ráöntünk 2 pumpa ananász szörpöt és 2 pumpa gránátalma szörpöt. Felengedjük ásványvízzel és megkeverjük.

 

 

Áfonyás üdítő

Egy poharat háromnegyedig töltünk jéggel, majd ráöntünk 4 pumpa áfonya szörpöt, felengedjük ásványvízzel és összekeverjük.

 

 

Eckess Fizz, egy koktél a forróságban

Hozzávalók:

  • 2 cl zafír őszibarackszörp

  • 1 cl zafír meggyszörp

  • 2 cl citromlé és

  • ásványvíz.

 

Elkészítés:

  • Töltsd az őszibaracklevet, a meggylevet és a citromlevet a shakerbe,

  • jól rázd össze,

  • az így kapott mixet öntsd egy szép, hosszúkás koktélos pohárba,

  • a kitöltetlen részt pedig pótold ásványvízzel.

 

 

Mandy's Cure koktél

Hozzávalók:

  • 8 cl grapefruitlé

  • 1 cl áfonyalé

  • 2 cl citromlé

  • 7 cl víz

 

Elkészítés:

  • Jó alaposan rázd őket össze, és végül az így kapott jeges innivalót öntsd bele egy koktélos pohárba.

  • Díszítésként használj limekarikát vagy grapefruitkarikát, tehetsz a tetejére egy kis mentalevelet, hogy még kívánatosabb legyen a koktél, végül tűzz bele egy szívószálat és már meg is kínálhatod azt a személyt, akit csak szeretnél.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ízleni fog Mandy orvossága, ez a nagyszerű koktél!

 

 

Narancstej

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál Zafír narancsszörp

  • 2 dl tej

  • 1 kanál virágméz

  • 1 kiskanál vaníliáscukor

  • narancshéj reszelék, ha díszíteni szeretnénk a tetejét.

A hozzávalókat összekeverjük és poharakba töltjük.

 

 

Light eperkoktél

Hozzávalók:

  • 1 cl Zafír eperszörp

  • alkoholmentes pezsgő

  • 1 cl Zafír ananászszörp

  • 3 db eper

  • 1 cl zafír citromlé

  • 5 cl víz

 

Elkészítés:

  • Az eperszirupot, az ananászlevet, a három darab epret és a citromlevet töltsük a shaker-be a jégre,

  • zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze.

  • Előre lehűtött pezsgőspohárba szűrjük bele, majd

  • töltsük fel a félretett alkoholmentes pezsgővel.

  • A pohár száját ez esetben díszítsük például cseresznyével!

 

 

Cindarella koktél

Hozzávalók:

  • 2 cl kókuszszirup

  • 1 cl Zafír gránátalma szörp

  • 1 cl zafír ananászszörp

  • 1 cl Zafír narancsszörp

  • 2 cl tejszín

  • 14 cl víz

 

 

Erdeigyümölcs bogyós és áfonyás hűsítő

Hozzávalók:

  • 15 ml erdeigyümölcs szörp

  • 20 ml áfonya szörp

  • Szénsavas ásványvíz

 

Elkészítés:

  • Töltsünk meg egy poharat jéggel. Öntsük hozzá a szörpöket . Ezután töltsük fel ásványvízzel.

 

Felszolgálási mennyiség: 420 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Bogyós gyümölcsök

Szükséges eszközök: Kanál

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban

 

 

Erdeigyümölcsös jeges tea

Hozzávalók:

  • 30 ml erdeigyümölcs szörp

  • 1 pohár jég

  • 1 pohár frissen főzött tea

 

Elkészítés:

  • Töltsünk meg egy nagy poharat jéggel,

  • hozzáadjuk a szörpöt és a teát.

  • Mixer pohárba töltjük, és jól összerázzuk.

  • Citrommal és mentalevéllel díszítjük.

 

Felszolgálási mennyiség: 540 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Tejszínhab, mentalevél, citrom

Szükséges eszközök: Mixer pohár

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban.

 


 

 

II. Alkoholmentes (koktélok) tiniknek és felnőtteknek

 

Málnás frissítő

Hozzávalók:

  • 30 ml erdeigyümölcs szörp

  • 15 ml málnaszörp

  • 1 pohár jég

  • 60 ml víz

  • 60 ml vaníliás capuccino

 

Elkészítés:

  • Töltsük a hozzávalókat egy turmixgépbe,

  • keverjük 25-30 másodpercig, majd

  • töltsük egy behűtött pohárba.

  • Díszítsük mentalevéllel és tejszínhabbal.

 

 

Narancstej

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál Zafír narancsszörp

  • 2 dl tej

  • 1 kanál virágméz

  • 1 kiskanál vaníliáscukor

  • narancshéj reszelék, ha díszíteni szeretnénk a tetejét.

A hozzávalókat összekeverjük és poharakba töltjük.

 

 

Light eperkoktél

Hozzávalók:

  • 1 cl Zafír eperszörp

  • alkoholmentes pezsgő

  • 1 cl Zafír ananászszörp

  • 3 db eper

  • 1 cl zafír citromlé

  • 5 cl víz

 

Felhasználása:

  • Az eperszirupot, az ananászlevet, a három darab epret és a citromlevet töltsük a shaker-be a jégre,

  • zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze.

  • Előre lehűtött pezsgőspohárba szűrjük bele, majd

  • töltsük fel a félretett alkoholmentes pezsgővel.

  • A pohár száját ez esetben díszítsük például cseresznyével!

 

 

Cindarella koktél

Hozzávalók:

  • 2 cl kókuszszirup

  • 1 cl Zafír gránátalma szörp

  • 1 cl zafír ananászszörp

  • 1 cl Zafír narancsszörp

  • 2 cl tejszín

  • 14 cl víz

 

 

Mandy's Cure koktél

Hozzávalók:

  • 8 cl grapefruitlé

  • 1 cl áfonyalé

  • 2 cl citromlé

  • 7 cl víz

 

Elkészítés:

  • Jó alaposan rázd őket össze, és végül az így kapott jeges innivalót öntsd bele egy koktélos pohárba.

  • Díszítésként használj limekarikát vagy grapefruitkarikát.

  • Tehetsz a tetejére egy kis mentalevelet, hogy még kívánatosabb legyen a koktél.

  • Végül tűzz bele egy szívószálat, és már meg is kínálhatod azt a személyt, akit csak szeretnél.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ízleni fog Mandy orvossága, ez a nagyszerű koktél!

 

 

Eckess Fizz, egy koktél a forróságban

Hozzávalók:

  • 2 cl zafír őszibarackszörp
    1 cl zafír meggyszörp
    2 cl citromlé és
    ásványvíz.

 

Elkészítés:

  • Töltsd az őszibaracklevet, a meggylevet és a citromlevet a shakerbe, jól rázd össze,

  • az így kapott mixet öntsd egy szép, hosszúkás koktélos pohárba,

  • a kitöltetlen részt pedig pótold ásványvízzel.

 

Ha neked ez túl tömény és nem annyira szereted az édes italokat, akkor hígítsd úgy a koktélodat, hogy a pohárba tört jeget teszel, és csak erre öntöd rá az összerázott hozzávalókat és az ásványvizet.

 

 

Töltődjünk fel az Energetic koktéllal

Hozzávalók:

  • 1 cl zafír gránátalmaszörp

  • 8 cl grapefruitlé

  • 8 cl energiaital

  • 2 cl zafír narancsszörp

 

Elkészítés:

  • Egy dologra feltétlenül figyelj oda! Energiaitalok között is van eltérés, ezért mindenképpen olyat válassz, ami a legkevesebb serkentőanyagot tartalmazza.
    Ha a hozzávalók megvannak, már csak a sorrend és a következő lépések a fontosak.

  • Tedd egyelőre félre az energiaitalt, és csak a grapefruitlé, a narancslé és a gránátalma legyen kéznél. Ezeket öntsd a shakerbe és jól rázd össze.

  • Amikor jól elkeveredett minden hozzávaló egymással, akkor töltsd fel az így kapott egyveleget az energiaitallal.

  • Töltsd az egészet egy hosszú koktélos pohárba, végül pedig díszítsd narancs- vagy grapefruitkarikával.

 

 

Narancsos, málnás jeges tea

Egy pumpa narancsszörpöt és két pumpa málnaszörpöt főzött teával összekeverünk. Ráöntjük egy pohár jégre és összekeverjük.

 

 

Erdeigyümölcs bogyós és áfonyás hűsítő

Hozzávalók:

  • 15 ml erdeigyümölcs szörp

  • 20 ml áfonya szörp

  • Szénsavas ásványvíz

 

Elkészítés:

  • Töltsünk meg egy poharat jéggel.

  • Öntsük hozzá a szörpöket.

  • Ezután töltsük fel ásványvízzel.

 

Felszolgálási mennyiség: 420 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Bogyós gyümölcsök

Szükséges eszközök: Kanál

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban

 

 

Erdeigyümölcsös, feketeribizlis frissítő

Hozzávalók:

  • 15 ml erdeigyümölcs szörp

  • 30 ml erdei gyümölcs szörp

  • 1 pohár jég

  • 60 ml víz

  • 60 ml vaníliás capuccino

 

Elkészítés:

  • Töltsük a hozzávalókat egy turmixgépbe,

  • keverjük 25-30 másodpercig, majd

  • töltsük egy behűtött pohárba.

  • Díszítsük mentalevéllel és tejszínhabbal.

 

Felszolgálási mennyiség: 420 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Tejszínhab, mentalevél, bogyós gyümölcs

Szükséges eszközök: Mixer

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban.

 

 

Erdeigyümölcsös jeges tea

Hozzávalók:

  • 30 ml erdeigyümölcs szörp

  • 1 pohár jég

  • 1 pohár frissen főzött tea

 

Elkészítés:

  • Töltsünk meg egy nagy poharat jéggel,

  • hozzáadjuk a szörpöt és a teát.

  • Mixer pohárba töltjük, és jól összerázzuk.

  • Citrommal és mentalevéllel díszítjük.

 

Felszolgálási mennyiség: 540 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Tejszínhab, mentalevél, citrom

Szükséges eszközök: Mixer pohár

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban.

 


III. Alkoholos koktélok

Epres margarita

Egy poharat háromnegyedig töltünk jéggel. 90 ml Tequilát, 45 ml Gint 15 ml eperszörpöt és egy pumpa citromszörpöt összekeverünk, és ráöntjük a jégre. Díszítsük eperrel.

 

 

Erdei mimóza

Hozzávalók:

  • 30 ml erdeigyümölcs szörp

  • 30 ml friss narancslé

  • Pezsgő vagy habzó bor

 

Elkészítés:

  • Töltsünk félig egy behűtött üvegpoharat pezsgővel vagy habzó borral.

  • Öntsük hozzá a szörpöt és a narancslevet, és

  • jól keverjük össze.

 

Felszolgálási mennyiség: 280 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Hidegen.

Díszítés: citromhéj, narancshéj, vagy karambola

Szükséges eszközök: -

Miben szolgáljuk fel? Hosszúkás pohárban.

 

 

Erdei fekete ribizlis limonádé

Hozzávalók:

  • 15 ml erdeigyümölcs szörp

  • 30 ml feketeribizli szörp

  • 1 pohár jég

  • 45 ml citromos vodka

 

Elkészítés:

  • Töltsünk meg egy 420 ml-es poharat jéggel,

  • a többi hozzávalót öntsük egy mixerbe, és

  • rázzuk össze néhány másodpercig.

  • Díszítsük egy szelet citrommal.

 

Felszolgálási mennyiség: 420 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Citromszelet, mentalevél

Szükséges eszközök: Mixer

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban

 

 

Erdeigyümölcsös margarita

Hozzávalók:

  • 30 ml erdeigyümölcs szörp

  • 45 ml Tequila

  • 1 pohár jég

  • 15 ml zöldcitrom lé

  • 90 ml citrom szörp

 

Elkészítés:

  • Mixer pohárba töltjük a jeget, majd a többi hozzávalót is.

  • Jól összerázzuk,

  • margaritás pohárba töltjük és díszítjük.

 

Felszolgálási mennyiség: 450 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Mentalevél, citromszelet

Szükséges eszközök: Mixer pohár

Miben szolgáljuk fel? Margaritás pohárban.

 

 

Erdei gyümölcsös mojito

Hozzávalók:

  • 15 ml málnaszörp

  • 15 ml erdei gyümölcsszörp

  • 1 pohár jég

  • 8 mentalevél

  • 3 szelet citrom

  • 45 ml Bacardi Razz rum

  • Citrom ízű ásványvíz

 

Elkészítés:

  • Mixer pohárba töltjük a mentát, a citromot és a jeget, majd

  • hozzáadjuk a szörpöket és a rumot is.

  • 10 másodpercig rázzuk,

  • pohárba töltjük, felöntjük citromos ásványvízzel és díszítjük.

 

Felszolgálási mennyiség: 450 ml

Hogyan szolgáljuk fel? Jegesen.

Díszítés: Mentalevél, citromszelet

Szükséges eszközök: Mixer pohár

Miben szolgáljuk fel? Magas pohárban.

 


 

IV. Receptek

 

Ananász dzsem cukkiniből

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított cukkini

  • 0,5 l Zafír ananászszörp

  • 0,5 csomag dzsemtartósító

 

Elkészítés:

  • A szörpöt felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott cukkínit, és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk.

  • A tűzről levéve azonnal üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

 

 

Ananász konzerv

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított kockára vágott cukkini

  • 1 l zafírszörp

 

Elkészítés:

  • A szörpöt felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott cukkínit, és fedő alatt puhára főzzük.

  • A tűzről levéve azonnal üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

 

 

Puding készítése

Bármilyen ízű pudingot készíthetünk vanília puding felhasználásával, és a megfelelő gyümölcsszörp kiválasztásával! Így teljesen egyedi pudingokat készíthetünk a család örömére.

 

 

Sütemények krémei

Piskótatésztára kent gyümölcsszörppel készült pudinggal egyszerűen és gyorsan készíthetünk különleges süteményt, melyet friss gyümölccsel vagy befőttel, de tejszínhabbal is díszíthetünk.

 

 

Málna dzsem cukkiniból:

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított cukkini

  • 0,5 liter zafír málnaszörp

  • 0,5 csomag dzsemtartósító

 

Elkészítés:

  • A szörpöt felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott cukkinit, és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk.

  • A tűzről levéve, azonnal üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük.

 

 

Narancs dzsem cukkiniból

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított cukkini

  • 0,5 liter zafír málnaszörp

  • 0,5 csomag dzsemtartósító

 

Elkészítés:

  • A szörpöt felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott cukkinit, és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Hozzá keverjük a dzsemtartósítót, majd ismét felforraljuk.

  • A tűzről levéve, azonnal üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük

 

 

Különleges narancs dzsem cukkiniból:

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított cukkini

  • 0,3 liter zafír málnaszörp

  • 0,2 liter zafír vérnarancsszörp

  • 1 db narancs reszelt héja

  • 0,5 csomag dzsemtartósító

 

Elkészítés:

  • A szörpöket felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott cukkinit és fedő alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Hozzá keverjük a dzsemtartósítót és a narancshéjat, majd ismét felforraljuk.

  • A tűzről levéve, azonnal üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük

 

 

Ananász befőtt tökből

Hozzávalók:

  • 5 kg tök

  • 1 evőkanál ecet

  • 1,2 zafír ananász szörp

  • 1 dl zafír citromlé

  • 3-4 szegfűszeg

  • 0,9 liter víz

 

Elkészítés:

  • 4 liter vizet az ecettel elkeverve felforraljuk,

  • beletesszük az apróra vágott tököt.

  • Átmelegítjük (nem forraljuk), majd leszűrjük.

  • Az 1,2 l zafír ananászszörpöt citromlével, szegfűszeggel ízesítjük és felforraljuk.

  • Beletesszük a tököt, felforraljuk, üvegekbe, majd száraz dunsztba tesszük.

 

 

Málnalekvár tökből

Hozzávalók:

  • 3 kg zsenge tök legyalulva

  • 2 l Zafír málnaszörp

 

Elkészítés:

  • Este összekeverjük a hozzávalókat. Turmixban pépesíteni is lehet a tököt. A szörpöt hozzáadjuk.

  • Másnap folyamatos keverés mellett felfőzzük.

  • Üvegekbe töltés után na-benzoáttal tartósítjuk.

  • Lezárjuk, száraz gőzbe tesszük.

Elkészíthető eper és narancs ízben is.